επιβατες αεροδρομιο

Συμβουλές από μια αεροσυνοδό για πιο άνετο ταξίδι με το αεροπλάνο: 3 πράγματα που δε κάνει ποτέ

Τα ταξίδια με αεροπλάνο μπορεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης, αλλά είναι επίσης και από τους πιο αγχωτικούς. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες ψάχνουν πάντα συμβουλές και κόλπα για να κάνουν την πτήση λίγο πιο ευχάριστη. Και ποιος καλύτερος να σας συμβουλέψει από κάποιον που πετάει επαγγελματικά;

Η Cher, μια αεροσυνοδός μοιράστηκε πρόσφατα στο TikTok της (@cherdallas) τα λάθη που έχει μάθει να αποφεύγει μετά από πέντε χρόνια στον κλάδο. Σε αυτό το βίντεο που έγινε viral, αποκαλύπτει τα τρία πράγματα που “ΔΕΝ θα έκανε ΠΟΤΕ” σε ένα αεροπλάνο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι συμβουλεύει πάντα να αποφεύγετε.

1. Ποτέ μην φοράτε σορτς

Όταν αποφασίζετε τι ρούχα θα φορέσετε για το ταξίδι σας, μην αρκεστείτε σε οποιαδήποτε επιλογή. Η Cher λέει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα φορούσε ποτέ σορτς στο αεροπλάνο.

Στο TikTok της αναφέρει δύο από αυτούς τους λόγους: “Θα κάνει κρύο, θα παγώσετε μέχρι θανάτου”, εξηγεί. Αλλά και κάτι ακόμα; “Σε περίπτωση εκκένωσης, πρέπει να κατεβείτε από την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης, και τα πόδια σας θα καούν.”

2. Ποτέ μην κλείνετε σύντομες ανταποκρίσεις

Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες ανησυχούν για τις σύντομες ανταποκρίσεις, κάποιοι από εμάς πιστεύουμε ότι θα είμαστε εντάξει αν έχουμε τουλάχιστον μία ώρα περίπου πριν από την επόμενη πτήση μας. Αλλά ακόμα και αυτό το διάστημα ανταπόκρισης είναι πολύ σύντομο, σύμφωνα με την Cher.

“Δεν θα έκλεινα ποτέ λιγότερο από τρεις ώρες ανταπόκριση μεταξύ των πτήσεων”, λέει στο βίντεο της. “Οι καθυστερήσεις μπορεί να συμβούν για εκατομμύρια και έναν λόγους.”

Η Cher τονίζει επίσης ότι οι καθυστερήσεις είναι ακόμα πιο συχνές στις μέρες μας. “[Άρα] η πιθανότητα να χάσετε την ανταπόκριση σας είναι αρκετά υψηλή αν κάνετε κράτηση για λιγότερο από τρεις ώρες”, προειδοποιεί.

3. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το χαρτί υγείας της τουαλέτας

Το τρίτο σημείο της συνήθους πετάχτισσας στο βίντεο TikTok είναι κάτι που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν έχουν σκεφτεί ποτέ: το χαρτί υγείας του αεροπλάνου.

 

“Αν εξετάσετε το χαρτί υγείας, σας υπόσχομαι ότι θα δείτε σταγόνες νερού πάνω του, ή αυτό που νομίζετε ότι είναι σταγόνες νερού”, λέει. “Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τους περισσότερους άντρες να τα καταφέρουν στην τουαλέτα μια κανονική μέρα, πόσο μάλλον όταν πετάνε στα 36.000 πόδια με αναταράξεις.”

Με βάση αυτό, η Cher λέει ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ το χαρτί υγείας σε πτήση και συνιστά και στους άλλους να κάνουν το ίδιο. “Απλά το λέω σε όλες τις κυρίες, χρησιμοποιήστε απλά τα χαρτομάντιλα αντί για αυτό”, μοιράζεται.

Μπορεί να μην μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές.

“Ακούστε με ή όχι, απλά προσπαθώ να σας σώσω”, έγραψε η Cher στη λεζάντα του βίντεο TikTok.

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να αποφύγετε τα σορτς και το χαρτί υγείας σε ένα αεροπλάνο, πολλοί άνθρωποι στα σχόλια τόνισαν ότι δεν έχουν πάντα την επιλογή να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια με μεγαλύτερες ανταποκρίσεις.

“Δεν μπορούμε πάντα να επιλέξουμε τους χρόνους ανταπόκρισης”, έγραψε ένας χρήστης. “Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τόσο πολύ τα ωράρια τις ημέρες/εβδομάδες πριν από την απογείωση που η αρχική μου ανταπόκριση 1,5 ώρας είναι πλέον 35 λεπτά.” καλο είναι πάντα να ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που χάσετε την πτήση

Ένα άλλο άτομο σημείωσε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες κλείνουν πτήσεις όλο και πιο κοντά η μία στην άλλη, παρά την πιθανότητα καθυστερήσεων.

“Το πρόβλημα είναι ότι οι ανταποκρίσεις είναι πλέον περίπου 58 λεπτά”, απάντησαν. “Είναι δύσκολο να βρεις ακόμα και 2 ώρες.”

Συμπληρωματικές συμβουλές

Εκτός από τις τρεις κύριες συμβουλές που μοιράστηκε η Cher, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το ταξίδι σας με αεροπλάνο πιο άνετο:

  • Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια.
  • Φέρτε μαζί σας ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα για να κοιμηθείτε πιο εύκολα.
  • Πιείτε άφθονο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
  • Σηκωθείτε και περπατήστε κατά διαστήματα για να αποφύγετε την πήξη του αίματος.
  • Διασκεδάστε με ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, ή μια ταινία.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως το διαβατήριό σας και τα εισιτήριά σας.
  • Να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί με το πλήρωμα καμπίνας και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να κάνετε το ταξίδι σας με αεροπλάνο μια πιο ευχάριστη εμπειρία.