Γιατι ακριβαίνουν τα αεροπορικά εισιτήρια

Η αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους:

1. Αύξηση του κόστους καυσίμων: Το αεροπορικό καύσιμο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα για τις αεροπορικές εταιρείες. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ασταθής γεωπολιτική κατάσταση, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων, ωθώντας τις εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων.

2. Αύξηση της ζήτησης: Μετά την άρση των περιορισμών λόγω COVID-19, η ζήτηση για ταξίδια έχει εκτοξευτεί. Η άνοδος της ζήτησης, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά πτήσεων, έχει οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.

3. Ελλείψεις προσωπικού: Η πανδημία δημιούργησε ελλείψεις σε αεροσυνοδούς, πιλότους και άλλο αεροπορικό προσωπικό. Η αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων δυσχεραίνει την αύξηση των πτήσεων και ασκεί πίεση στις τιμές.

4. Οικονομικός πληθωρισμός: Ο πληθωρισμός επηρεάζει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων. Η άνοδος του κόστους ζωής ωθεί τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές για να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

5. Αλλαγές στις πολιτικές χρεώσεων: Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει νέες πολιτικές χρεώσεων, όπως χρεώσεις για αποσκευές ή για επιλογή θέσης. Αυτό μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος ενός ταξιδιού.

6. Επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες: Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, όπως αεροσκάφη με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, οι οποίες όμως μπορεί να έχουν υψηλότερο κόστος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών των εισιτηρίων.

Συμβουλές για εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων:

  • Κλείστε τα εισιτήριά σας νωρίς, ιδανικά 3-4 μήνες πριν από το ταξίδι σας.
  • Εξετάστε εναλλακτικές πτήσεις, όπως πτήσεις με ανταπόκριση ή πτήσεις με low-cost αεροπορικές εταιρείες.
  • Να είστε ευέλικτοι όσον αφορά τις ημερομηνίες και τους προορισμούς σας.

Τέλος κάντε σύγκριση αεροπορικών εισιτηρίων μέσα από το gofast.gr